Jedna od prednosti TEHNOMAGA koja garantuje kvalitet upotrebljenog materijala pri izgradnji stambeno poslovnog prostora je i sopstvena proizvodnja Aluminijumske stolarije.

Aluminijumska stolarija svojim osobinama zadovoljava visoke standarde današnjeg tržišta za kvalitetnom stolarijom koja traži minimalno održavanje. Aluminijumski profili svojom čvrstoćom osiguravaju statičku stabilnost ugrađenih elemenata, izuzetno su lagani i samim tim je osiguran i dug vek ugrađenog elementa. Veoma je važno i to što se ovim profilima takođe postiže i ušteda toplotne energije a njihova glatka površina znatno olakšava održavanje.
Jedna od glavnih prednosti aluminijumske stolarije u odnosu na drvo i pvc je ta što pokazuje veliku otpornost na atmosferske uticaje i generalno veću izdržljivost, odnosno vek trajanja.

Pruža dobru termičku i zvučnu izolaciju – posebno kada se koristi ona sa termo prekidom i pravilno kombinuje sa odgovarajućim staklom. Pored dugotrajnosti i pouzdanosti Aluminijumska stolarija ima veliki plus i na estetski izgled svojih profila, veći izbor boja koji omogućava ispunjenje različitih želja. Lakša je od PVC-a pa se moze koristiti za izradu većih elemenata za poslovne prostore i sl. Pogodna je za korišćenje u oblastima sa visokim temperaturama i intenzivnom sunčevom svetlošću. Jednostavna je za održavanje, dovoljno je povremeno je prebrisati mokrom krpom.
Ekološki je opravdana jer se radi o materijalu prirodnog porekla, koji je moguće reciklirati u potpunosti i koji ne utiče negativno na okolinu i zdravlje ljudi.

Kada je reč o proizvodnji Aluminijumske stolarije, u našem programu je Aluminijumska stolarija grčkog proizvođača Alumil. Okovi za Aluminijumska stolariju su od domaćeg proizvođača Stubline iz Mladenovca.
Kada je reč o stakljenju stolarije u zadnje vreme se sve više koristi niskoemisiono staklo punjeno argonom zato što je koeficijent provodljivosti toplote 1,1 što upotpunosti zadovoljava sve strožije zahteve u pogledu energetske efikasnosti.
Visok kvalitet naših proizvoda omogućava da Vam pružimo dvogodišnju garanciju uz obezbeđen servis kao i 10 godina garancije na postojanost upotrebljenih matreijala.
Veći deo proizvodnje se koristi za ugradnu u objekte koje gradi TEHNOMAG, dok se jedan deo proizvodnje isporučuje i ugrađuje i na objektima kod stalnih kupaca : Negast iz Beograda, Stambena Zadruga Institut iz Beograda, Kodeks iz Kraljeva, Energetra iz Kraljeva, GP Lešević iz Kraljeva i drugi.

Aluminijumski prozori

Aluminijumski prozori se izrađuje sa i bez termo prekida od kvalitetnih profila uvezenim iz Grčke. Aluminijumski profili su izuzetno lagani, a svojom čvrstoćom osiguravaju dug vek eksploatacije svih ugrađenih elemenata. Plastificirani aluminijumski profili su dostupni u širokom spektru boja, a stolarija se proizvodi i u srebrnoj, zlatnoj, bronzanoj i inox varijanti, gde se upotrebljavaju eloksirani aluminijumski profili.
Prozori poseduju sistem zatvaranja i bravljenja u nekoliko tačaka između krila i okvira prozora. Time se osigurava odlično zaptivanje kontaktnih površina između krila i okvira. Upotrebljavani aluminijumski profil ispunjavaju sve predviđene svetske standarde po pogledu kvaliteta i fizičko-mehaničkih svojstava. Zastakljuju se vakuum staklima koji obezbeđuju izvanrednu termičku i zvučnu izolaciju.

Aluminijumska vrata

Aluminijumska vrata se vrlo lako uklapaju u celokupni enterijer i eksterijer objekta, pa stoga predstavljaju idealno rešenje kojem arhitekte pribegavaju sve češće. Aluminijumski profili su vrlo zahvalni u pogledu procesa proizvodnje stolarije i lako se postižu različiti oblici sa zakrivljenjima ili lukovima. Uz estetsku prihvatljivost, sa aluminijumskom stolarijom se istovremeno postiže i sigurna zaštita prostorija od provale. Bravljenje između krila vrata i okvira se obavlja u nekoliko tačaka, a okovi koje upotrebljavamo u procesu proizvodnje se odlikuju visokom čvrstinom, pouzdanošću i kvalitetom. Vrata od aluminijuma se proizvode u različitim varijantama u dimenzijama, boji i dizajnu po željama kupaca.